• AdresaKralja Petra I 63, 23300 Kikinda
  • Telefon+381-230/400-390
FacebookC256
facebook

                                                  

eSkolaC256eUčenje

                                                  

Basta256Jovina bašta

                                                  

Sport256Sport

                                                  

Pcela256
Jovine pčelice

OŠ -Jovan Popović- Kikinda
Glavni ulaz

Kreativna radionica
Kreiranje i primena modela za intergeneracijsko podizanje svesti o ekološkom ponašanju, očuvanju životne sredine i klimatskim promenama na teritoriji APV

U OŠ Jovan Popović u Kikindi u petak (13.12.2019.g.) organizovana je kreativna radionica za učenike 6 i 7 razreda u saradnji sa nastavnicom tehničkog obrazovanja Svetlanom Pavlović. Radionica je realizovana okviru projekta „Kreiranje i primena modela za intergeneracijsko podizanje svesti o ekološkom ponašanju, očuvanju životne sredine i klimatskim promenama na teritoriji APV“, koji realizuje TF „Mihajlo Pupin“ a koji je finasirao POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANjE I NAUČNOISTRAŽIVAČKU DELATNOST, AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (broj projekta: 142-451-2524/2019-03).
Učenici ove škole su imali priliku da se upoznaju sa problemom klimatskih promena, uzročnicima i posledicima ovog globalnog problema sa kojim se čovečanstvo ozbiljno sve više suočava. Kroz igru i praktičan rad učenici su obučeni da primenjuju ekološki prihvatljive načine ponašanja u cilju ličnog doprinosa smanjenju globalnog zagrevanja i povećanju energetske efikasnosti.

Fotografije pogledajte OVDE