NASLOVNA

"Mamutfest" 2018.

Ove godine mamutica  Kika je proslavila 12. rođendan. Tim povodom  Narodni muzej u Kikindi organizovao je bogat program. Muzejski festival "Mamutfest" trajao je dva dana, održan je u petak, 7. i subotu, 8. septembra. Učenici, nastavnici i učitelji su tokom ova dva dana učestvovali u brojnim aktivnostima u muzeju.

Postavka Primorskog muzeja iz Rijeke bila je izložba "Karpatija - Titanik". Učenici II-2 i III-1 su saznali da je "Karpatija" plovila na relaciji Rijeka - Trst- Njujork i prva pomogla "Titaniku" kada je zatražio pomoć. Tada je spaseno 705 putnika. Izložbu je pratila radionica "Preko mora i okeana" na kojoj su učenici pravili, ukrašavali i bojili brodove od papira. Regionalni istorijski muzej iz Bugarske prikazao je izložbu pod nazivom "Džinovi nekad" i istraživačku igru "Lopta - gips - pomorandža".  Đaci petaci su posetili muzej u petak i pridružili se izložbama i radionicama, a u pomenutim aktivnostima učestvovali su i učenici II-1, III-1, III-2, IV-2. Šestaci su išli u subotu. Pogledali smo i 3D film o mamutici Kiki.

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra organizovao je vajarsku radionicu.

Na „Bazaru muzeja i ideja“ predstvaljeni su gostujući muzeji Srbije kroz mnogobrojne radionice, a neke od njih su: „Ribarski čamci na zlatnoj obali“ Muzeja afričke umetnosti iz Beograda, „Plovimo Dunavom“ Muzeja  grada Beograda, „Šta su to šajke?“ postavka Muzeja Vojvodine iz Novog Sada...Učenicima sedmog razreda podršku su pružili osmaci navijanjem i pomogli da osvoje drugo mesto u "Kvizu iz doba Jure".

67309989 2619518041405288 6796631560889040896 n

Legetøj og BørnetøjTurtle