Učenički parlament

Parlament čine po dva predstavnika odeljenja sedmog i osmog razreda. Učenici se udružuju u parlament radi davanja mišljenja i predloga stručnim organima školskom odboru, savetu roditelja i direktoru o pravilima ponašanja u školi, merama bezbednosti učenika, godišnjem planu rada, školskom razvojnom planu, školskom programu, načinu utvrđivanju školskog prostora, izboru udžbenika, slobodnim i vannastavnim aktivnostima, učešću na sportskim takmičenjima i organizaciji svih manifestacija učenika u školi i van nje i drugim pitanjima od značaja za njihovo obrazovanje.

U okviru učeničkog parlamenta je formiran vršnjački tim za zaštitu učenika od nasilja.

Učenički parlament broji 10 članova, a to su:
 
Minja Krvopić  VII1
Selena Mirčić VII1
Jelena Janjić VII2
Маrina Terzin VII2
Teodor Iličin VIII1, predsednik Učeničkog parlamenta 
Nenad Raković VIII2, podpredsednik Učeničkog parlamenta 
Ivana Bodiroža VIII2
Lazar Dikić VIII3
Milica Đorić VIII3, zapisničar 
 
Tokom septembra i oktobra Učenički parlament se sastao četiri puta. Osim izbora rukovodstva parlamenta, bavili su se pitanjem organizacije Dečje nedelje u okviru koje je jedna od aktivnosti bila i organizovanje sastanka Učeničkih parlamenata osnovnih škola sa teritorije opštine Kikinda. 
Sastanku je prisustvovalo više od 50 učenika sa 15 stručnih saradnika i nastavnika koji učestvuju u radu Učeničkih parlamenata. Sastanak ovog tipa prvi put je realizovan na ovaj način, a ideja je potekla od učenika, članova Učeničkog parlamenta OŠ „Jovan Popović“. Cilj sastanka je bio upoznavanje i uspostavljanje saradnje među učenicima, između različitih škola.
Sastanak je bio u formi radionice, na kojoj su se učenici prvo predstavili, a zatim su kroz radionicu za izgradnju tima imali priliku da se malo bliže upoznaju i iskuse rad u timu. Nakon toga su, u već formiranim grupama, imali zadatak da osmisle jednu aktivnost koja će u toku školske 2014/15. godine biti realizovana na nivou svih osnovnih škola sa teritorije opštine Kikinda. Svaki tim je prezentovao svoju aktivnost i nakon glasanja, odabrane su dve aktivnosti koje će biti realizovane – „Potraga za blagom“ i „ Dan druženja“. 
Učesnici sastanka su otišli zadovoljni i nasmejani, sa željom da se u narednom periodu što pre ponovo sastanu.
 
Plan aktivnosti Učeničkog parlamenta za školsku 2014/15. godinu možete pogledati OVDE .

Članovi vršnjačkog tima za zaštitu učenika od nasilja su:

Ivana Bodiroža VIII2, predsednica Tima

Jelena Janjić VII2

Minja Krvopić  VII1

Doroteja Grastić VI2

Mira Radošević VI1

Plan aktivnosti vršnjačkog tima za zaštitu učenika od nasilja za 2014/15. godinu možete pogledati OVDE .

Legetøj og BørnetøjTurtle