NASLOVNA

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sertifikovao OŠ “Jovan Popović”

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, posetila je danas Kikindu i našoj školi uručila sertifikat „Aktivne škole“ kojim se škola nagrađuje za negovanje zdravlja i zdravih stilova života kroz sportsku nastavu i vannastavne aktivnosti. Sertifikat se dodeljuje u okviru Strategije akcionog plana razvoja školskog sporta AP Vojvodine, a u ovom, prvom krugu, pored dve kikindske, ovo priznanje dobilo je još 6 škola iz AP Vojvodine. Prema rečima pokrajinske sekretarke Marinike Tepić, obe škole uspele su da ispune uslove koje je postavilo akreditaciono telo i pokrajinska komisija, a odnosili su se na infrastrukturalne kapacitete, sadržaje koji se promovišu i nude kroz nastavu, vannastavne aktivnosti i sve ostale sadržaje koje afirmišu zdravlje i zdrave stilove života.

Tepić dalje naglašava da je primarna uloga sekretarijata da brine pre svega o bezbednosti i zdravlju dece kroz sport, a tek onda o medeljama koje su sigurno motivišujuće, ali ne i presudne. „Statistika je katastrofalna kada govorimo o zdravlju u Republici Srbiji. 51% populacije umire od posledica kardiovaskularnih bolesti, a druga mera prevencije je fizička aktivnosti. Baš zato nam je cilj da od najranijeg uzrasta učimo decu da budu fizički aktivna, a mi smo uvereni da nagrađene škole u kikindskoj opštini to svakodnevno rade“.

Svim školama kojima se uruči sertifikat „Aktivne škole“ uručuje se i tabla koja će biti postavljena na ulaz u školu, a kojom se ističe kvalitet rada u školi, pa svaki roditelj koji bude dolazio da upiše dete u ove škole znaće kakvim kapacitetima ona raspolaže i da one neguju zdrave stilove života na prvom mestu, kaže sekretarka Tepić. U skladu sa tim, sekretarka naglašava da će se uskoro realizovati program za koja su već izdvojena sredstva, a koji će omogućiti svim školama kreiranje rekvizitarijuma sa lastišem, vijačom, loptama i sličnim predmetima koji će biti dostupni učenicima za vreme odmora, kako se on ne bi sveo na sedenje i konzumiranje brze hrane.

Tekst preuzet sa sajta kikinda.civilon.com

IMG 0664-1024x768

Legetøj og BørnetøjTurtle