NASLOVNA

Promocija školskog sporta

Fotografije možete pogledati OVDE.

Radi razvoja i praktikovanja zdravog načina života, razvoja svesti o važnosti sopstvenog zdravlja i bezbednosti, zbog potrebe negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti, kao i prevencije nasilja, narkomanije, maloletničke delikvencije, škola je realizovala promociju sporta u školi, odnosno upoznavanje učenika sa različitim sportskim granama.

Predstavljene su tri sportske grane: plivanje, sportska gimnastika i džudo.
Sa navedenim sportskim granama učenike su upoznali stručnjaci iz navedenih oblasti, direktor škole Dragana Radak, dugogodišnji trener plivanja, nastavnik fizičkog vaspitanja Vasa Mikalački, koji se bavio gimnastikom, a danas u našoj školi vodi gimnasticku sekciju, i nastavnica fizičkog vaspitanja Jelena Krvopić, trener džudoa. Učešće su uzeli i učenici naše škole koji su već uključeni u ove sportske grane. Učenici su ovom prilikom govorili o tome koja je prednost baviti se sportom - sticanje novih prijatelja, poštovanje sebe i protivnika, tolerancija, odgovornost. Ujedno su i demonstrirali neke od usvojenih veština.

Školski sport je dostupan svim učenicima bez obzira na uzrast i sposobnosti. Prioritet u školskom sportu nije postizanje vrhunskih rezultata nego bavljenje fizičkom aktivnošću i usvajanje zdravih stilova života.

 promocija

Legetøj og BørnetøjTurtle