NASLOVNA

Dabar - Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti

Dabar je međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Glavni cilj je povećanje interesovanja učenika za računarstvo i informatiku. Na zanimljiv i interaktivan način kroz ovo takmičenje učenici se upoznaju sa oblastima računarstva i informatike. Pitanja su tako koncipirana da kod učenika razvijaju veštine rešavanja problema, algoritamski način razmišljanja, logičko rešavanje problema, pravilnu upotrebu informacionih tehnologija i njen uticaj na društvo. Učenici kroz ovo takmičenje saznaju na koji način rešavanje problema može biti zanimljivo i zabavno.
Takmičenje je prvi put organizovano u Litvaniji 2004. Do sada je organizovano u više od 20 zemalja širom sveta. U Srbiji se prvi put organizuje ove godine u saradnji sa ACM Slovenija i Univerzitetom u Ljubljani.

Učenici naše škole koji su učestvovali na ovom takmičenju su: Teodor Iličin VII1, Vidicki Uroš VII2, Milica Đorić VII3, Ivana Bodiroža VII2, Ivan Oličkov VII2, Marinko Tomin VII2 i Igor Vujin VII2. Najbolje rezultate pokazali su Teodor Iličin, Vidicki Uroš i Milica Đorić.

dabar

Legetøj og BørnetøjTurtle